mei
31

Lancering nieuwe website

Vandaag is de nieuwe website gelanceerd die ook goed werkt op mobiele telefoons en tablets.

apr
17

Kaardmolen project van Schaap tot schilderij

Bij de kinderboerderij in het Westerpark hebben we een schapenvacht gekocht en samen met de deelnemers van de dagbesteding dit in een aantal weken gewassen. Voor de deur van de dagbesteding hebben we het in de zon laten drogen. Dit zorgde voor contact met buurtgenoten, zoals kinderen die de wol wilde aaien, een hond die enthousiast ging blaffen en buren die zich afvroegen wat we aan het doen waren. Leuk om zo contact te maken met buren.

Na de aanschaf van de kaardmolen zijn de cliënten om de beurt een deel van de vacht gaan kaarden. Daarna zijn we gaan vilten en heeft iedereen zijn eigen schilderij gemaakt. Voor vele van de groep was dit de eerste keer dat zij gingen vilten en zij vonden het heel erg leuk om te doen.

Geweldig fijn dat we met de financiële steun van Cornuit dit project konden uitvoeren.

Bron: Atelier De Buren Het Spaarnhout

apr
10

Nieuw geplaatst fietsbankje in de tuin meteen in trek bij bewoners De Marke-De Meenthoek

Even lekker buiten in de tuin wat meters wegtrappen, zonder op de fiets te hoeven stappen of afhankelijk te zijn van een fietsmaatje. Vanaf vandaag is dat mogelijk in de tuin van woon- en zorgcentrum Cordaan De Marke-De Meenthoek. Maandag 3 april werd de fietsbank officieel in gebruik genomen. “Hij staat er al een paar weken en enkele bewoners hebben er al gebruik van gemaakt”, lacht leidinggevende Welzijn Marieke van Aken. “Ze weten hem al goed te vinden”. (Bron: Nieuwsblad voor Huizen)